## **Atlantic Coast River Herring Collaborative Forum**

## Conference Call and Webinar October 30, 2023 1:00 – 4:00 p.m. ET

## Please register for River Herring Forum at:

https://register.gotowebinar.com/rt/7954556937020363861

After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the webinar.

## Meeting Purpose:

The <u>River Herring Forum</u> is an open, online venue for river herring practitioners to meet virtually and share their research, restoration, management, and outreach activities, as well as a platform for encouraging collaboration.

1:00 PM:	Welcome, introductions and getting organized (J. Watson and J. Boyle)
1:05 PM:	<ul> <li>Management Updates (15 min)</li> <li>ASMFC Updates (J. Boyle, K. Drew; 5 min)</li> <li>MAFMC Updates (J. Boyle; 5 min)</li> <li>NEFMC Updates (J. Cournane; 5 minutes)</li> </ul>
1:20 PM:	Using multi-decadal datasets to evaluate trends, adult migration patterns, and juvenile counts for Blueback Herring in the Connecticut River (M. Marjadi - NMFS; 20 min)
1:40 PM:	Assessing passage efficacy for alewives at a state-of-the-art-fishway (C. Dillingham - UMaine; 20 min)
2:00 PM:	Evaluating the capacity for high-frequency environmental DNA (eDNA) sampling to estimate fish count for river herring populations utilizing the Choptank River (C. Fowler - UMCES; 20 min)
2:20 PM:	Monitoring river herring passage at a fishway on the Chickahominy River in Virginia (A. Weaver - VADWR; 20 min)
2:40 PM	<ul> <li>General Updates (30 min)</li> <li>USFWS National Fish Passage Program Opportunities (C. Bozek; 5 min)</li> <li>Connecticut River Herring Database (Z. Grabowski, 5 min)</li> <li>Gulf of Maine River Herring Network (E. Farr; 10 mins)</li> <li>Initial <u>survey</u> results recap (J. Watson; 10 min)</li> </ul>
3:10 PM	Open discussion and updates (45 min)
3:55 PM	Wrap up and next steps
4:00 PM	Adjourn