Skip to main content
Unsupported Browser Detected

Internet Explorer lacks support for the features of this website. For the best experience, please use a modern browser such as Chrome, Firefox, or Edge.

Atlantic Coast River Herring Collaborative Forum

The River Herring Forum meets biannually each spring and fall. This is the first meeting for 2022.

Schedule

1:00 p.m.
Welcome, introductions and getting organized (J. Watson and J. Boyle)
  • Introductions and attendance
1:05 p.m.
Management Updates (25 min)
  • MAMFC Updates (J. Didden 10 min)
  • NEMFC Updates (D. Boelke; 5 min)
  • ASMFC Updates (J. Boyle, K. Drew; 10 min)
1:30 p.m.
Delaware River Basin Restoration Roadmap for American Shad, Alewife, and Blueback Herring. (M. DeLucia; 15 minutes)
1:45 p.m.
Juvenile alewife passage through a turbine designed for fish safety (S. Watson; 15 minutes)
2:00 p.m.
River herring habitat use in the Chesapeake Bay watershed and recolonization after restoration of aquatic connectivity (M. Ogburn, C. Huang; 20 minutes)
2:20 p.m.
Environmental and anthropogenic influences on spatiotemporal dynamics of Alosa in Chesapeake Bay tributaries (R. Bi; 15 min)
2:35 p.m.
Accounting for multi-passage behavior when estimating alewife spawning run size (P. Daniel; 15 min)
2:50 p.m.
Hedonic analysis of willingness to pay for dam removal: evidence from Plymouth, Massachusetts (M. Cahill; 15 min)
3:05 p.m.
Blueback herring in the Hudson-Mohawk watershed: anadromy run amok? (K. Limburg; 15 min)
3:20 p.m.
Updates (10 mins)
  • Culvert enhancement and fish passage study, coastal NJ (Z. Royle; 10 min)
3:30 p.m.
Open discussion and general updates (25 min)
3:55 p.m.
Wrap up and next steps
4:00 p.m.
Adjourn

Last updated by Greater Atlantic Regional Fisheries Office on 04/19/2022