Joint Management Committee (JMC) Meeting - Management Strategy Evaluation (MSE) Workshop

The Joint Management Committee created under the Pacific Whiting Treaty between the Governments of the United States and Canada will meet on May 15th in Lynnwood, Washington to discuss the ongoing Management Strategy Evaluation. A preliminary agenda is included in this notice.

Schedule

Preliminary Agenda

  • 9:00
    Introductions & review/revise/approve Agenda
  • 9:30
    Recap Management Strategy Evaluation (MSE) process, progress, and plans for this year (30 min)
  • 10:00
    Recap simulation model structure and initial results (2 hours)
  • 12:00 – 1:30
    Lunch break
  • 1:30
    Revisit objectives and performance metrics (1 hour)
  • 2:30
    Revisit control rules/management strategies to test (1 hour)
  • 3:30
    Adding climate dimension to the operating model and future scenarios (30 min)
  • 4:00
    Next steps on testing/refining operating and estimation model performance (30 min)
  • 4:30
    Public comment and wrap-up
  • 5:00
    Adjourn

Last updated by West Coast Regional Office on 05/09/2019